Ekonomisk politik

Det finns mycket att säga om den ekonomiska politiken och det ekonomiska läget i Sverige. Enligt politikerna är det inflationen och Putins krig i Ukraina som ligger bakom alla försämringar som drabbar vanliga människor och som gör det svårt att betala räkningarna.

Om det bara gällde att ställa in en utlandssemester skulle det inte finnas så mycket att diskutera, men när elräkningen, drivmedelsfakturan och låneräntan gör det svårt att sätta mat på bordet är situationen allvarlig. Om du befinner dig i en svår ekonomisk sits kan du surfa in på Belona pantbank som är en digital pantbank för vanligt folk. Du slipper köa och känna dig obekväm när du måste panta dina värdesaker. Beställ en påse online och skicka in dina föremål.

Politiskt misslyckande

När medier beskriver hur pantbankerna runt om i landet upplever en guldrush borde politikerna tänka till. Det är politiska reformer och beslut som avgör vilken ränta banken tillåts att sätta och hur mycket drivmedelsjättarna eller matbutikerna får ta betalt. Trots det är det ingen som protesterar och kräver att politikerna faktiskt gör det de får betalt för istället för att bita sig fast i systemet som politiska vildar och få betalt trots att de har fått sparken.